HEM
OM ANN
UTBILDNINGAR
BERÄTTARFÖRESTÄLLNINGAR
UPPDRAGSGIVARE
REFERENSER
MED MERA
 
"Mina is-retorikuppdrag på ICEHOTEL är löken-på-
laxen-uppdrag. Under flera säsonger har jag haft äran att få vidarutbilda ICEHOTEL- guiderna i minus 20 grader..."

Länkar
www.hogakusten.com

Mer om ANN:

Tidningen Ångermanland:
TÅ 2/6 2007 s1
TÅ 2/6 2007 s2

TV4Mitt

Balansbladet

KONTAKT

 

  Läs artiklar om Ann! Klicka på bilderna
 

Dagens Industri

 

Chefen i fokus

 

Sundsvalls Tidning

___________________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________

BerättaMera tar sikte på USA – igen
Text: Lasse Sjöberg, MidSweden Style magazin, juni 2007
Foto: Michael Engman


Ann Järneström återvände från sin första resa till USA med en stor portion inspiration - och flera intressanta hugg på framtida uppdrag.
 - Allt gick över förväntan och jag för nu diskussioner om en USA-turné i oktober som omfattar framträdanden i bland annat Atlanta och Minneapolis, berättar Ann.
 Amerikanska företag med svenska rötter kan förstärka sitt varumärke, och därigenom öka sin konkurrenskraft, genom att internt och mot kunder lyfta fram svenska folksagor och sägner - Corporate storytelling genom kulturhistoria. Det var med denna programförklaring som Ann hakade på den resa till Chicago och Rockford i mitten av april som Inibiz från Östersund tog initiativet till. Med en dryg månads distans till äventyret i Illinois är Ann Järneström jätteglad att hon gjorde den investering i pengar och tid som deltagandet innebar. Med facit hand tycker hon rent av att det var ett fynd.
  - Bland svenskrelaterade företag i USA finns ett stort sug efter svensk kulturhistoria. Mina berättarföreställningar kring svenska folksagor förmedlar en stark, exotisk upplevelse som på ett fördelaktigt sätt kan införlivas i företagets varumärke. Som potentiella samarbetspartners i USA ser jag även föreningar, organisationer och kyrkor som vill bjuda på fängslande, svenska  berättarföreställningar.

 Mötet mellan människor och de egna historierna inspirerade Ann att 1998 starta företaget BerättaMera. Eller – mer korrekt – den brist på möte mellan människor som Ann så starkt upplevde när hon återvände till Sverige efter ett halvår i Thailand.  Ann har sin bas i Nordingrå, i hjärtat av Höga Kusten, och hennes kunder finns över hela Sverige.
 - Min ambition är att inspirera hela Sverige att berätta mera. Folksagorna, myterna och legenderna är  stora kulturhistoriska skatter.

2001, då Ann av ishotellet i Jukkasjärvi fick uppdraget att ge berättar- föreställningar på engelska inför en internationell publik, kan sägas ha varit hennes första exporterfarenhet. Den andra hade hon alltså helt nyligen under en vecka i Illinois som bland annat omfattade två dagar på Entrepreneurial Days på Sheraton i Chicago och ett bejublat framträdande med historien om MId Sweden på en välbesökt galamiddag i svenskstaden Rockford..

Varför ska företag i Sverige köpa dina tjänster?
  • Mina berättarföreställningar kan fördjupa och förgylla konferenser. I samarbete med uppdragsgivaren kan budskapet bli en tankeväckande ingång på det aktuella konferenstemat. Via utbildningar i retorik ger jag deltagarna redskap att starkare framföra sina budskap.